Thursday, December 2, 2010

PAP @ DAP @ PKR YANG SURUH RAKYAT BUAT KACAU DIMALAYSIA


Artikel 153,mengandungi intipati ketuanan melayu dan telah diterangkan oleh kontrak sosial,  merupakan satu sumber kontoversi semenjak hari-hari mula bagi Malaysia. Ahli politik Singapura, Lee Kuan Yew (kemudian menjadi Perdana Menteri Singapura) Parti Tindakan Rakyat (PAP; cawangannya di Malaysia kemudiannya menjadi Parti Tindakan Demokratik atau DAP) secara umumnya mempersoalkan keperluan Artikel 153 dalam Parliamen, dan menyeru satu "Malaysian Malaysia". Mempersoalkan kontrak sosial , Lee Kuan Yew telah menyatakan:
"Merujuk kepada sejarah, orang Melayu telah mula untuk berhijrah ke Malaysia dalam bilangan yang banyak hanya kira-kira 700 tahun yang lalu" (dia anggap Melayu pendatang lah).

Dalam 39 peratus orang Melayu di Malaysia hari ini, kira-kira sepertiga secara perbandingan hanya imigran seperti setiausaha agung UMNO, Dato' Syed Ja'afar Albar, yang datang ke Malaya dari Indonesia sebelum perang ketika berumur lebih tiga puluh tahun.
Namun begitu kita juga perlu sedar bahawa penghijrahan orang melayu adalah dari Gugusan Kepulauan Melayu (Tanah Melayu,Indonesia,Brunei,Filipina,Singapura dan Thailand) ketika itu yang mempunyai agama, bahasa dan adat yang seakan sama seperti orang melayu di tanah melayu. Justeru perkara ini tidak boleh dipertikaikan berbanding kaum lain seperti cina dan india yang  dibawa oleh penjajah ketika itu datang dari negara China dan  negara India yang mempunyai agama,bahasa dan adat yang jauh berbeza.
Kaum cina pendatang sangat takut dengan nasib mereka setelah berlakunya 13mei1969.Untuk membuat mereka merasa selamat adalah dengan menimbulkan isu yang akan mengadudombakan sesama bangsa melayu sendiri.Mereka hanya perlu menimbulkan isu yang sensitif,kemudian mereka akan melihat sejauh mana isu itu melibatkan mereka.Jika isu itu boleh menjejaskan keselamatan mereka,dengan segeranya mereka akan mempergunakan persatuan yang pro kerajaan bagi meredakannya.
Mereka selalunya menggnakan individu melayu yang telah di'brain Wash untuk menimbulkan masalah terhadap bangsa melayunya sendiri.Mereka masih menguna pakai permainan CIA/MOSSAD bagi menjamin kedudukan mereka selamat didalam sesuatu komuniti.Strateji mereka adalah - "Hendak memusnahkan MELAYU , kita gunakan MELAYU". "Perlu tahu sifat pencuri kalau nak tangkap pencuri". Mereka tidak akan rugi apa2.Mereka hanya pendatang.Kalau MELAYU bercakaran , mereka akan ambil peluang !.
Sudah ada pun CINA TOWN ditengah bandaraya......
Melayu hanya ada kg.Melayu.............. yang tidak tersusun !
Semua isu yang dibangkitkan oleh kaum CINA adalah berkaitan dengan MELAYU.Ini adalah satu strateji mereka untuk memecahbelahkan perpaduan kaum melayu yang dilihat semangkin rapuh.

blogenstarz.blogspot.com

1 comment:

  1. salam 1 malaysia...saya telah paut kan blog anda utk blog saya.penulisan blog anda memang hebat.tahniah di ucapkan.kalau boleh paut kan blog saya utk blog anda..terima kasih dan salam perjuangan dari saya,penulis badut rakyat..

    http://badutrakyat.blogspot.com/

    ReplyDelete