Sunday, August 29, 2010

Namewee hina Melayu dan hak Bumi dipersoal, Pemuda BN berdiam ...
Pengetua Racis: Pemuda BN Pun Sama Macam DAP

Pelik dah sekarang ni, bila kaum pendatang pertikaikan macam-macam tentang hak orang Melayu, ada yang menyokong mereka dengan mengatakan itu kebebasan bersuara.

Tapi bila orang Melayu pertikaikan tentang perangai yang tak sedar diuntung kaum pendatang, mereka akan kata Melayu racis, Melayu bersikap perkauman.

Samalah juga dengan Pemuda BN yang diketuai oleh Khairy Jamaluddin, semalam Pemuda BN meminta Pengetua Sekolah Menengah Kebangsaan Abdul Rahman Putra di Kulai Johor di kenakan tindakan keras kerana kononnya pengetua itu menghamburkan kenyataan keras berbau perkauman.

[Tuan Pengetua SMK Tunku Abdul Rahman Kulai Johor, Pn Hajjah Siti Inshah Mansor DG48 telah dikritik hebat oleh Hindraf, Dap, Pkr dan Pas. Sekarang ni Pemuda BN. Baca seterusnya dari Cikgu Taiping Mali sini.]


Apa yang Pengetua tu katakan?

Kata Pengetua itu kepada sekumpulan pelajar Cina yang tidak mahu mengikut disiplin dan tak puas hati dengan undang-undang sekolah supaya menukar ke sekolah Cina lain atau pulang ke Beijing.

Pada aku apa salahnya Pengetua tu?

Betul la dia cakap, kalau tak mau ikut peraturan sekolah itu pergi la belajar di sekolah lain. Kalau tak mau ikut peraturan sekolah yang Kerajaan Malaysia buat, buat apa nak bersekolah di sini pergi la sekolah di China?Ini perkara kecik, dulu pun kerap berlaku di sekolah-sekolah terutama di sekolah Mubaligh, sampai ada sebuah sekolah Mubaligh di Klang yang mana cikgunya memaki seorang pelajar Melayu kerana kantoi rokok dalam bag, dihadapan ratusan pelajar melayu dan bukan melayu dengan mengatakan "Don't be stupid like Malay!"

Ayat tu masih lagi terngiang-ngiang di telinga aku dan kawan-kawan aku sampai la sekarang ni. Kalau nak ikutkan hati mau je aku bagi penampar bugis kat cikgu Cina tu, tapi di sebabkan kita nak belajar, kita kena terima dan jadikan ayat tu sebagai pembakar semangat.

Last-last sekali semasa perhimpunan dia balik puji budak-budak Melayu sampai berjela-jela kerana score dalam mata pelajaran Matematik dan Bahasa Inggeris.


Jadi kalau Pemuda BN minta Pengetua sekolah tu diambil tindakan keras baik korang suruh PM ambil tindakan keatas pornstar Chua Soi Lek lagi bagus. Dah la kurang ajar, tak hormat perlembagaan, kemudian dia belasah Naib dan Timbalan Presiden UMNO pulak. Apa itu tak racis ke?

Macam mana dengan cina-cina yang kerap kali maki Melayu dalam Facebook dan Twitter. Contoh macam kawan baik Khairy, Namewee tu?

Kenapa Pemuda BN tak mahu ambil tindakan? Apa tak ade toloq ke Pemuda BN? Dengan Melayu kau berani tapi dengan bangsa pendatang habis kecut semua teloq. Pirahhh....!!!!Sumber: Darul Ehsan Today

Pencen saja Cikgu. Semua hal guru2 nak dipolitikkan, biarkan budak2 tu tak berdisiplin dan besar jadi setan. Emak bapak tak ambil tahu pasal anak dan asyik pertahan anak.

Tak macam emak bapak dulu. Dulu kena sibat cikgu, balik kena tambah lagi. Sekarang kena sebat cikgu, emak bapak saman cikgu dan sekolah. Precious sangat anak tu ... BIar rosak pasal terlalu dimaja.
Posted by The Unspinners at 4:32 PMb22/8/2010

No comments:

Post a Comment