Thursday, September 30, 2010

Taib ingin pertahan DUN Balingian pada pilihan raya negeri

fullban-home 




KUCHING: Pehin Sri Abdul Taib Mahmud semalam menjelaskan beliau mungkin akan mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Balingian pada pilihan raya negeri kelak.
Presiden Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) itu bagaimanapun berkata keputusannya untuk mempertahankan kerusi tersebut bergantung kepada keputusan dalam parti.
“Saya ikut apa keputusan parti…saya tidak boleh menentukan untuk saya sendiri.
“Mungkin saya pertahankan Balingian, tapi kalau parti kata tukar maka kita tukar,” katanya yang ditemui selepas majlis Hari Raya Aidilfitri Angkatan Tentera Malaysia (ATM) 1 Divisyen dan majlis meraikan anggota cedera 1 Dividyen, di Kem Penrissen di sini semalam.
Menurut Taib, beliau akur dengan keputusan parti seandainya ditentukan untuk menukar kerusi yang dijangka dipertahankannya itu.
Katanya, penentuan tersebut adalah berdasarkan semangat bekerjasama sebagai satu pasukan dan kumpulan dalam parti.
“Dulu saya di Samarahan, kemudian pergi ke Balingian…kalau ada sebab untuk ditukarkan, tidak apa-apa tapi saya mungkin akan balik ke sana (Balingian),” katanya.

Wednesday, September 29, 2010

Perkauman Kit Siang jelas


Lim Kit Siang
bigdogdotcom.wordpress.com
Pengerusi Chauvinis Cina DAP Lim Kit Siang memnunjukan jelas mengenai sifat dan sikap perkauman menebal beliau dan parti yang dipimpin semenjak 1967 ini. Dalam perkembangan terbaru, Kit Siang mendesak Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Md Yassin untuk memecat dua orang pengetua (satu di Johor dan satu di Kedah) atas dakwaan mengamalkan perkauman di sekolah.
Sebelum ini Muhyiddin menjelaskan bahawa apa apa tindakan keatas pegawai Kerajaan terutama gred N48 keatas, perlu menurut saluran dan proses sebagaimana termaktub dalam perintah am perkhidmatan awam dan walaupun sebagai Menteri Pelajaran, beliau tidak mempunyai kuasa untuk memecat mana mana pegawai terutama peringkat tinggi sesuka hati. Pegawai perkhidamatan awam termasuk perkhidmatan pelajaran mempunyai hak sebagaimana kakitangan awam lain

Jeyakumar and gang 'attack' candidate



E-mail Print
By Patrick Lee



UPDATED PETALING JAYA: Kota Raja PKR division chief candidate Kottapan Suppiah was allegedly attacked by Dr Xavier Jeyakumar and a group of his supporters at Bukit Naga yesterday.

Kottapan, who was convinced that the Kota Raja election was not being conducted in a fair manner, wanted the polling, which took place at the MBSA Bukit Naga hall, cancelled.



He informed the PKR headquarters about it and was told the election had been nullified. Kottapan then walked into the hall and tried to stop the ballot papers that were collected from being sorted out. He was also accompanied by fellow division chief candidate, M Telai Ambalan.



It was then that Jeyakumar allegedly hit Kottapan from behind.



"I turned around and I saw Jeyakumar coming at me," Kottapan told FMT from his hospital bed in Sri Kota Medical Centre.



He added that when Jeyakumar's supporters saw him hitting Kottapan, they too joined in and started beating up the latter.



Jeyakumar, who is also currently Kota Raja PKR division chief, is also a Selangor state exco member.

Pembangunan SCORE akan mengatasi kekurangan populasi Wilayah Tengah

fullban-home 




KUCHING: Pembangunan Koridor Tenaga Diperbaha-rui Sarawak (SCORE) di Wilayah Tengah negeri ini diyakini akan mengatasi masalah kekurangan populasi yang ketara di zon berkenaan.
Ketua Menteri Pehin Sri Abdul Taib Mahmud berkata bahagian Sibu misalnya suatu ketika dulu terkenal sebagai nadi kepada industri-industri pembalakan di negeri ini, kini mengalami kekurangan populasi yang ketara berbanding bandar-bandar lain di negeri ini.
Menurutnya ramai penduduk dari bahagian Sibu berhijrah ke bandar-bandar utama seperti Kuching, Miri dan Bintulu memandangkan bandar-bandar itu memiliki tarikan ekonomi sedia ada.
Situasi itu katanya menye-babkan tiga bandar utama tersebut padat populasinya sedangkan Sibu yang merupakan sebahagian daripada zon pembangunan SCORE meng-alami masalah kekurangan penduduk.
“Perkara ini mesti diatasi kerana SCORE terletak di kawasan yang luasnya hampir satu pertiga daripada keluasan negeri ini, kira-kira 70,000 kilometer persegi bermula dari Tanjung Manis hingga ke Samalaju, Bintulu dan Sibu terangkum di dalamnya.

Iran pres. address to UN General Assembly


Fri Sep 24, 2010 7:8AM




Mr. President,
Excellencies,
Ladies and Gentlemen,


I am grateful to God Almighty who granted me the opportunity to appear before this world assembly once again. I wish to begin by commemorating those who lost their lives in the horrible flood in Pakistan and express my heartfelt sympathy for the families who lost their loved ones as well as the government of Pakistan. I urge everyone to assist their fellow men and women as a humane duty.

Tuesday, September 28, 2010

Pehin Sri disambut kembali tanahair Sabtu 25/9/2010

PKR polls: Is it all about nepotism and dynastic politics?


Friday, 24 September 2010 18:59
anwar-wan-azizah-nurul-izzah-pkrKUALA LUMPUR  –  For the first time, the Parti Keadilan Rakyat (PKR) elections, scheduled in November, is attracting a lot of attention including from within and outside, with issues ranging from nepotism, personal attacks to dynastic politics.

And Lembah Pantai MP Nurul Izzah Anwar's decision to contest the vice-president's post in the upcoming elections have given rise to differing views about nepotism and democracy in the party.
Some political analysts pointed to the fact that Anwar Ibrahim was the de facto leader of the PKR, Anwar's wife Dr Wan Azizah Wan Ismail, the president, and now the daughter was vying for one of the vice president's posts.

Pandi Suhaili : Pengumuman KM terus terajui k’jaan, parti legakan ahli parti, orang ramai




BINTULU: Pergerakan Pemuda Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) menyifatkan pengumuman Ketua Menteri Pehin Sri Abdul Taib Mahmud untuk terus menerajui kerajaan dan parti sebagai melegakan keseluruhan ahli parti dan orang ramai.
Naib Ketua Pergerakan tersebut, Pandi Suhaili (gambar) berkata corak kepimpinan mantap  serta pengalaman luas presiden PBB itu dalam politik masih diperlukan untuk meneruskan agenda pembangunan negeri Sarawak lebih-lebih lagi ketika menuju ke arah negeri maju.
“Hasrat dan niat suci beliau untuk terus membantu negeri ini menunjukkan semangat tulen seorang pejuang rakyat yang sentiasa meletakkan rakyat sebagai keutamaan.

PBB Sibu to hold Aidilfitri open house


E-mail Print PDF
SIBU: Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) Sibu will be holding an Aidifitri Open House on September 28 at RH Hotel here, according to organising chairman Datuk Awang Bemee.

He disclosed that Chief Minister Pehin Sri Haji Abdul Taib Mahmud, who is also the President of PBB, will be the guest of honour at the annual event which will begin at 7.30pm.

Pelayan GRO Di Pulau Pinang - 'Underworld' & Di mana Guan Eng ?


MIM TEAM
Kejayaan pihak polis menyelamatkan warganegara Vietnam berusia 16 dan 17 tahun yang terjebak dalam kegiatan GRO di sebuah pusat karaoke di Jalan Tanjung Tokong, Pulau Pinang telah menimbulkan satu persoalan asas iaitu apakah Lim Guan Eng dan exco-exconya tidak peka dengan kegiatan haram yang berlaku di Pulau Pinang ini?

Monday, September 27, 2010

BEYOND HIROSHIMA - THE NON-REPORTING OF FALLUJAH'S CANCER CATASTROPHE


August 9, 2010

www.medialens.org

Compassion is sometimes a central theme of media reporting. On August 25, journalists across the UK described how a British woman, Mary Bale, had been filmed dropping a cat into a wheelie bin. The cat was later released unharmed. The Guardian reported and commented on the story on August 24 and 25. Matt Seaton wrote:
“OK, there are lots of acts of random cruelty involving humans on humans every day, but this was somebody's pet, for Pete's sake. Who would do such a thing?” (http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/aug/24/coventry-cat-wheelie-bin)
On August 26, the Guardian followed up with a report describing how animal protection charities were considering whether to prosecute Bale. (http://www.guardian.co.uk/world/2010/aug/26/rspca-woman-cat-wheelie-bin)

On August 27, Alexander Chancellor devoted a section of his Guardian column to the story. On August 28, Michele Hansen also wrote an article focusing on the cat and on cruelty to animals more generally. (http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/aug/28/cat-litter-pets-protected-and-persecuted)

On August 29, almost a week after the Guardian had first reported the incident, Euan Ferguson commented:
“The same Facebook, the same Britain, that ‘named and shamed’ Mary Bale is the one that had over 30,000 followers for Raoul Moat RIP, who was a killer. Do we love animals more than people?” (http://www.guardian.co.uk/world/2010/aug/29/mary-bale-cat-fluffy-animal)
Good question. According to our LexisNexis search (September 7), two articles appeared on the cat story in the Independent and two in the Independent on Sunday. The Daily Telegraph mentioned it in three articles; the Times in seven. The Observer had one article, the Mirror and Sunday Mirror had a total of ten articles. More than 170 articles have so far mentioned Mary Bale in the UK press.

Fallujah - Genetic Stress Beginning 2004

One month earlier, the International Journal of Environmental Research and Public Health, a leading medical journal, published a study, ‘Cancer, Infant Mortality and Birth Sex-Ratio in Fallujah, Iraq 2005–2009,’ by Chris Busby, Malak Hamdan and Entesar Ariabi. As Noam Chomsky has commented, the study’s findings are “vastly more significant” than the Wikileaks Afghan ‘War Diary’ leaks (http://www.zcommunications.org/wikileaks-and-coverage-in-press-by-noam-chomsky). After all, the cancer crisis reported in the study is impacting thousands of people in one of Iraq's largest cities and is so severe that local doctors are advising women not to have children.

Sunday, September 26, 2010

Exclusive! Hangar Hornbill, Kuching

video

America and the Democratic Republic of Congo



by Christopher Black
Global Research, September 14, 2010
Monthly Review - 2010-09-13
On August 26, the French newspaper Le Monde revealed the existence of a draft UN report on the most serious violations of human rights in the Democratic Republic of Congo over an eleven-year period (1993-2003).1  The massive draft report states that after the Rwandan Patriotic Front's takeover of Rwanda in 1994, it proceeded to carry out "systematic and widespread attacks" against Hutu refugees who had fled Rwanda to neighboring Zaire (now the DRC) as well as against the Hutu civilian population of the DRC in general.  Crucially, it concludes that the pattern of these attacks "reveal[s] a number of damning elements that, if they were proven before a competent court, could be classified as crimes of genocide."2

Saturday, September 25, 2010

Adenan calls for more books on Sarawak


E-mail Print PDF
KUCHING: Special Advisor in the Chief Minister’s Office Tan Sri Datuk Amar Haji Adenan Satem yesterday urged budding authors in the state to write books on the major towns of Sarawak, including Sibu, Kapit, Kanowit and Mukah, as these towns have a rich history behind them.

“So I think some others will follow in the footsteps of James Ritchie, and I assure you that Yayasan Sarawak will also try to sponsor part of the publication costs of the books that are written, “ he said at the official launching of “Crown Jewel of the North”, a book about Limbang written by veteran journalist James Ritchie, at the Sarawak Club, Jalan Budaya here.

Adenan disclosed that when he became the chairman of Yayasan Sarawak, he had made it a policy to sponsor publications of books by local writers provided the book was related to Sarawak’s history and culture.

According to him, Yayasan Sarawak had already sponsored several books and paid for part of their publication costs.

“We also buy copies of these books to distribute to schools to create a historical consciousness among our young people,” he pointed out.

MALAYSIA ACCORDING TO LKY



| | Comments (102) | TrackBacks (0)
Bookmark and Share
1. Mr Lee Kwan Yew, the Minister Mentor of Singapore is three years my senior. That means he and I practically grew up in the same period of time. That also means that I have been able to watch the progress of Mr Lee, and in fact to interact with him on various occasions.

2. His assertion in his interview with the New York Times that "Race relations (would be) better if Singapore (had) not (been) "turfed out" (of Malaysia) is worth studying. Is it true or is it fantasy?

3. Before Singapore joined the Peninsular, Sabah and Sarawak to form Malaysia, there was less racial politics in the Federation of Malaysia. In 1955 the Malays who made up 80 per cent of the citizens gave a large number of their constituencies to the few Chinese and Indian citizens and ensured they won with strong Malay support. As a result the Alliance won 51 of the 52 seats contested.

Malaysiakini racist..? Tak Buat Coverage Besar2an Kes Sosilawati…

Tuesday, September 14, 2010



Kalau dulu masa kes Teoh Beng Hock, ewah ewaah…., bukan main besar lagi cerita & berita yang Malaysiakini sibuk nak buat coverage….

Tiap hari ada saja update news untuk tunjukkan cerita anak cina mati dalam kawasan pejabat SPRM yang mana officers disitu majoritinya orang melayu..

Tapi dalam kes pembunuhan kejam Datuk Sosilawati dengan 3 yang lain, nampaknya portal news Malaysiakini macam tak berapa nak support cerita panas nie… Apa sebabnya…???

Melayu Dibunuh Secara Kejam! Kenapa Pakatan Leaders DIAM..? Mana Hero2 Kes Kugan..? Mana Hero2 Kes Teoh Beng Hock..??


Gambar atas ; anak bongsu Sosilawati, Siti Nur Fatimah ditenangkan oleh kakanya [tengah] selepas menerima pengesahan polis berhubung kematian ibu mereka di Taman Harmonis, Gombak, Kuala Lumpur. – Utusan/Azhar Mogo



Dah kecoh pun satu Malaya, rupa rupanya yang bunuh Datuk Sosilawati ialah seorang lawyer berbangsa India…. BUAT MALU LAWYER..!!!!!

Tiba tiba teringat pulak dulu ade kes budak India namanya Kugan yang mati tapi jadi hero…, dia nie kena tahan polis sebab kes curi kereta tapi dia diarak macam pejuang negara sampai jalan pun jadi terribly massive jammed…., the best part was ade pulak Yb melayu PKR, macamlah perempuan melayu terakhir sama sama berarak “menghormati” jenazah tu…!! Siapa lagi kalau bukan Exco wanita Selangor, Roziah Ismail…

Friday, September 24, 2010

Pertandingan Facebook PBB bermula

 September 23, 2010, Thursday

KUCHING: Pertandingan Facebook PBB telah pun bermula dengan majlis penyampaian anugerah dijangka akan dilakukan pada akhir bulan Oktober ataupun awal bulan November.
Ahli Biro Penerangan Pergerakan Pemuda Abang Abdul Aziz Abang Abdul Rauf berkata semua cawangan parti digalakkan turut serta dalam pertandingan ini kerana, antara lain, ia bertujuan membantu parti mengekal-kan kesemua kerusi parti dalam pilihan raya akan datang.
“Sebenarnya pertan-dingan ini adalah untuk membantu cawangan-cawangan parti bersedia untuk pilihan raya yang akan datang dalam penggunaan platform media sosial.

Thursday, September 23, 2010

PKR preaches good governance but practices dirty political tactics’ - Adakah Rakyat Sarawak akan tertipu?


E-mail Print
By Luke Rintod

KUDAT: At least three local PKR leaders from Kudat have claimed that there were irregularities at their weekend party elections.
Ondon Mangajil, from Kampung Layung, Pitas who won a divisional committee seat, said he was an unhappy because of glaring flaws at the party polls.

Among the incidents were candidates aligned to incumbent Mursalim Tanjul being allowed to assist the monitoring team appointed by headquarters in Kuala Lumpur.

New party in a dilemma over registration delay


E-mail Print
By Joseph Tawie

KUCHING: With the state elections fast approaching, Parti Ekonomi Rakyat Sarawak Bersatu (PERSB) is in a big dilemma as its registration has yet to be approved.
“We will still contest as independent candidates in the 71 seats if our party is not registered in time,” said its protem secretary Mohammad Noh Bakri.

Poverty in Singapore



Print E-mail

THERE IS THIS MYTH that Singapore is a rich country and its citizens are well-taken care of. Nothing could be further from the truth. The 1998 United Nations Human Development Index showed that Singapore ranked 28 on the list behind countries like Barbados and Malta.

In fact many households earn so little that they cannot afford to give their children pocket-money for school, resulting in the students going hungry for the day. The following is a snapshot of some of the more recent cases uncovered:

An elderly woman in her seventies was fatally run over by a hit-and-run driver as she was returning home at 6:40 am, working as a night-shift toilet cleaner. Not only did the elderly lady have to toil in the night shift, her pay was so meagre that she could not even afford to eat lunch. To top it off she had to save to help take care of her 50-year old mentally retarded daughter.